Grand Canyon Railroad

Gisteren (het is nu vrijdagmorgen 07:30 uur) hebben we een fantastische treinreis door een gedeelte van Arizona naar de Grand Canyon gemaakt. De trein werd getrokken door een gigantische Santa Fe diesel met daarachter allemaal aluminium wagons.

Onze reisleidster was ene Amber Rose, een dame met Amerikaanse afmetingen en enorme stem waar ik ‘s-avonds nog hoofdpijn van had. Tijdens de reis werd de trein nog “overvallen” door een stel bandieten. De trein stopte abrupt nadat een 5-tal cowboys met paarden voor de trein gingen rijden.

Hier in Williams hebben we ook vaak geen gsm service, alleen sommige Amerikanen met een Verizon netwerk en speciale telefoon.

Natuurlijk was de Grand Canyon geweldig en hebben we hier een paar uur rondgelopen.  Foto’s laten hem beter zien dan ik kan vertellen:

We hoorden op het nieuws over de enorme aardbeving in Japan. Nu past enkel nog bescheidenheid bij alle ellende wat de Japanners moeten meemaken. Wij zitten hier veilig en in Japan… Op de lokale zenders hier wordt wel gewaarschuwd voor een Tsunami die onderweg is naar noord Californië en Oregon.

Tot in Las Vegas!