Grand Canyon.

Dinsdagmorgen na een ontbijtje onder een stralende zon vertrokken uit Page. De eerste mijlen waren niet enorm interessant, want het is hier tenslotte allemaal woestijn. We wilden naar Antelope Canyon, maar de Navajo dame, gezeten in een enorme en nieuwe SUV, vroeg 31 dollar per persoon toegang. Vond ik iets overvraagd en daarom vervolgden we onze weg naar Tuba City voor een broodje en koffie. Tuba City ligt in het Navajo reservaat op een plateau met magnifiek uitzicht en kloven waar we doorheen moesten:

We hebben een stop gemaakt bij de Cameron Trading Post, een oude handelspost waar je ook kunt overnachten, tanken en heel veel smuck kan kopen. Voornamelijk Navajo spulletjes, kleedjes, ringetjes etc. Denk nu niet dat achterin de Trading Post Indiaanse dames en heren deze spullen maken. Op nagenoeg alle labeltjes staat; Made in China. Commercie en Survival of the Fittest. Cameron ligt middenin de woestijn en dan moeten ze cheap zijn voor elke klant die ze kunnen krijgen.
We kwamen steeds dichter naast de Grand Canyon te rijden, maar konden nog niets zien. Tot het bord van de ingang van het National Park en toen werd alles anders:
De Grand Canyon is adembenemend mooi. Superlatieven schieten te kort en een foto kan de realiteit niet weergeven:
We zijn er maar kort geweest.  Ons hotel is in Tusayan, een paar mijl zuidelijker, en daarna gaan we vanuit Williams met de Grand Canyon RailRoad nogmaals naar de Grand Canyon. Dan hebben we meer tijd.
Onderweg nog een shoot:
De trip vergt wel energie, na het eten gingen we even tv kijken op bed, maar dat duurde niet lang. Na een uurtje lagen we weer te ronken!
Vandaag naar Flagstaff, de Meteor Crater en vervolgens naar Williams waar we 2 nachten blijven.
Leuk dat er zo veel reageren op deze blog en met ons meeleven! De wereld is kleiner geworden met Internet.  Tot gauw!